user_mobilelogo

 

VOOR DE FOTOSHOOT

Voor de fotoshoot gaan we natuurlijk kijken welke datum ons beide uitkomt. Vaak valt deze datum

in het weekend of in de vakanties. Nadat wij een datum uitgekozen hebben, komt de tijd en locatie aan bod. Locaties die het meest fotogeniek zijn,  zijn bijvoorbeeld de bossen, het strand of het duin. Let op bij het uitkiezen van de locatie op dat het mooi licht is en de achtergrond niet constant hetzelfde is.

 

TIJDENS DE FOTOSHOOT

We spreken op de afgesproken tijd en plaats af. De modellen zijn dan al schoon en staan klaar om gelijk op de foto te kunen. Wij beginnen standaard met portretfoto’s met eigenaar erbij en zonder. Dit zodat het model niet bezweet/hijgend/moe op de foto komt. Daarna komen actie en rijfoto’s. Ondertussen maak ik stiekem foto’s van eigenaar en het paard samen, zonder dat het ontdekt wordt. Dit zijn de mooiste momenten!

 

NA DE FOTOSHOOT

Na de shoot ontvang je altijd een aantal voorproefjes via facebook of via de mail. Op het visitekaartje wat je krijgt na de shoot, staan contactgegevens van mij. Binnen ongeveer een week ontvang je alle foto’s (de hoeveelheid hangt af van het gekozen pakket). Deze foto’s zijn bewerkt, er worden nooit onbewerkte foto’s gegeven! Deze foto’s zijn 800x.. pixels. Dit formaat is prima om de foto’s te bekijken, voor op internet e.d, maar voor afdrukken krijg je heel veel kwaliteitverlies. Het is daardoor altijd mogelijk om grote bestanden na te bestellen. Ik lever niet alleen internetbestanden, maar ook hoge kwaliteit canvassen, papieren afdrukken, posters en andere wanddecoraties.

 

Werkwijze paardenfotografie

Paarden staan natuurlijk het leukste op de foto als ze met hun oortjes naar voren staan. Oefen voor de shoot een paar keer met een voorwerp waarnaar jouw paard leuk naar kijkt. Dit zijn vaak plastic zakjes, koekjes, paardengeluiden ed.

Zorg ervoor dat jouw paard er netjes uitziet met mooi schoon tuig. Zo staat een hoofdstel altijd mooi. een touwhalster is af te raden, net zoals een nylon halster of tuig in een felle kleur! 

 

 

 

 

FAVORIETE LOCATIES: 

 

  • Langevelderslag (Strand)

  • Duinen Noordwijk

  • Blackphotos op stal

Werkwijze hondenfotografie

Wil jij graag kunstjes op de foto hebben? Zorgervoor dat je deze goed geoefend hebt met jouw hond, zodat die in 1x uitgevoerd kunnen worden. Natuurlijk komen er bij een hondenreportage ook portretfoto’s. Deze foto’s zijn bijna altijd zittend of liggend. Lukt het nog niet optimaal om jouw hond te laten ‘poseren’? Oefen dit nog een keertje extra. Zorg ervoor dat de hond een halsband omheeft die matcht met de omgeving. Het is natuurlijk nog mooier om geen halsband om te doen. Lijnen maken niet veel uit, maar hou deze ook netjes bij de halsband.

 

 

FAVORIETE LOCATIES: 

 

  • Duinen Noordwijk

  • Het strand

  • Een park